dilluns, 14 de juliol del 2014

Exposició fotogràfica: Manresa-Berga



 Podeu visitar l'exposició 
del 14 de juliol al 14 d'agost de 2014

Manresa Berga, és el títol del conjunt de les 23 fotografies que conformen un projecte que pretén deixar constància de la importància que va tenir com a eix viari i de comunicació dels pobles d’interior, l’antiga carretera C1411, a hores d’ara deixada de banda un cop es va fer el seu desdoblament o autovia de l’eix del Llobregat.

D’aquesta manera, destaquem dos blocs d’objectius que han guiat l’elaboració d’aquest treball:

Objectius descriptius

  • Mostrar l’existència de les marquesines d’autobús (totes de la mateixa tipologia), tant integrades en el nostre paisatge i, sovint, oblidades  donada aquesta quotidianitat.
  • Mostrar el paisatge que les envolta i com aquest canvia, al llarg del tram Manresa – Berga. Amb aquest objectiu, indirectament, també reflectir que utilitzar l’autobús coma mitjà de transport permet gaudir dels paisatges característics de les comarques del Bages i Berguedà.
  • Mostrar els llocs curiosos on han quedat situades aquestes marquesines i com sovint s’han transformat en parades de bus en paratges insòlits d’una carretera fantasma.
  • Mostrar com a element secundari, l’antiga carretera C1411, actualment una via secundaria d’accés als pobles situats a l’eix del Llobregat.

Objectius conceptuals: 

  • Mostrar com els canvis socials deixen empremta en el nostre entorn (p.ex. canvis en els paisatges) i indirectament, mostrar com els canvis, a vegades, deixen evidents imatges absurdes en el nostre entorn.
  • Mostrar el desús d’un determinat mitjà de transport com a reflex del canvi que ha patit, en els darrers anys, la nostra societat i, indirectament, transmetre la sensació de decadència d’aquest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada