dijous, 19 de novembre del 2015

La Biblioteca recomana... El lector del tren de les 6.27 h

http://image.casadellibro.com/a/l/t0/11/9788466419611.jpg 

Avui us volem recomanar un llibre lleuger però molt entretingut i interessant, es tracta de la primera novel·la que ha escrit l’autor francès Jean-Paul Didierlaurent i es titula El lector del tren de les 6.27h. En català l’ha editat Columna i en castellà SeixBarral.

El protagonista és un noi d’uns trenta anys, Guylain Vignolles, que té una feina si més no peculiar que consisteix en fer funcionar una màquina destructora de llibres, anomenada Cosa. El Guylain cada dia agafa el tren a les 6 i 27 minuts del matí i mentre viatja cap a la feina va llegint en veu alta fragments de llibres que ha rescatat de les urpes de la Cosa.

És una situació que repeteix cada dia, hi hagi qui hi hagi al tren, i així el protagonista va descobrint diferents històries però sense aprofundir en elles, com una manera de trencar la monotonia del seu dia a dia, de sentir-se lliure i realitzat alhora. I amb la narració d’aquestes històries es produiran fets divertits, que donaran un toc de color en les vides de qui les escolta.

Amb l’aparició d’altres personatges com un ex-company de feina, el senyor de la garita, una noia misteriosa que ha escrit un diari que troba Guylain... l’autor crea un món on, per diferents circumstàncies, els llibres esdevenen els protagonistes.

L’amor, la vellesa i la bellesa, l’amistat i la tendresa,... són temes que l’autor tracta amb sensibilitat i emprant un llenguatge senzill. És una història molt humana que reivindica la importància de la imatge que donem de nosaltres mateixos, i de la percepció  que tenim del nostre entorn. En aquest sentit deixa clar que tots portem una etiqueta que condiciona les nostres vides però també demostra que això ho podem canviar.

És una novel·la original però simple, que no té grans pretensions, més enllà de fer-nos passar una bona estona, amb moltes ironies que aconsegueixen arrencar més d’un somriure al lector.

Les situacions divertides i l’originalitat d’alguns personatges fan de El lector del tren de les 6.27 h un llibre agradable de llegir, recomanable per passar una bona estona.
_______________________

Recomanació feta a Ràdio Berga el 18 de novembre de 2015.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada