dimarts, 30 d’abril del 2013

Exposició: Escriure en temps difícils



Aquesta exposició s'emmarca dins dels actes de Sant Jordi organitzats pel Servei Local de Català de Berga i el Servei Comarcal de Català del Berguedà del Centre de Normalització Lingüística Montserrat.

La mostra ens parla de la vida i obra d'Avel·lí Artís-Gener, Pere Calders, Josep Ferrater Mora i Joan Sales, nascuts el 1912. Aquests escriptors van haver d'afrontar uns temps difícils per la devastació de la guerra civil, la prohibició absoluta del català i el llarg exili.

Avel·lí Artís-Gener va ser contador d'anècdotes. Pere Calders va ser el precursor del realisme màgic. Joan Sales va escriure la primera de les grans novel·les de la postguerra sobre la guerra civil d'èxit internacional. Josep Ferrater i Mora va ser el filòsof català de més projecció internacional del segle XX.
Organització i producció: 


El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada