dimecres, 4 de gener del 2023

La Montse recomana... Desgràcia, de John M. Coetzee

 


#LaMontserecomana

COETZEE, John. Desgràcia.

John M. Coetzee va veure condicionada la seva vida pel fet de néixer a Sud-àfrica. La seva mirada, política i socialment compromesa, també s'ha aturat en altres entorns del Sud, com Austràlia o Amèrica del Sud; tant és així que actualment publica les seves obres en una editorial argentina, en castellà abans que en anglès. L’any 2003 li van concedir el Premi Nobel de Literatura.

Els personatges d'aquest llibre estan immersos en conflictes molt difícils de resoldre i malden per assumir-ho amb diferents graus d'encert.

En David Lurie és professor de literatura a la Universitat de Ciutat del Cap, però un assumpte escabrós l'obliga a refugiar-se a casa de la seva filla Lucy, que viu al camp. Ella li diu que es defensi, que planti cara; l'home replica que el seu problema no té solució. Un fet inesperat sacsejarà les seves vides per sempre. La Lucy haurà de pagar un preu molt alt, però no vol abandonar el país. En David, per la seva banda, també està obligat a admetre que les accions que va cometre han condicionat totalment la seva vida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada