dijous, 5 de maig del 2016

La Biblioteca recomana... L'aniversari


Aquesta setmana la recomanació que us portem és la darrera novel·la, que és ja la setena, de l’Imma Monsó, titulada L’aniversari i editada per Columna.

En aquesta ocasió l’Imma Monsó ha escrit un thriller totalment absorbent, canviant així de registre respecte al que havia escrit fins ara, amb novel·les com Un home de paraula, Tot un caràcter o La dona veloç, amb la qual va obtenir el Premi Ramon Llull l’any 2012. Amb vint anys a l’esquena com a escriptora, Monsó ha definit un estil propi en què el pal de paller de les seves històries són els personatges més que les accions que hi transcorren.

A L’aniversari els protagonistes són una parella que porten uns vint-i-cinc anys de convivència i darrerament la relació s’ha anat crispant fins al punt que a l’inici de la novel·la porten tres setmanes sense parlar-se. Tots dos passen de la quarantena i la manera com fan anar la seva imaginació cadascun d’ells individualment els ha portat a un enfrontament constant, provocant fortes discussions i finalment causant un important desgast emocional. Les renúncies i sacrificis que han fet fins ara fan que ella, un cop tenen els fills ja fora de casa, necessiti replantejar-se la seva vida.

Arribats a aquest punt ell, un home avorrit i previsible, vol sorprendre-la a ella, que li agrada tenir emocions fortes i fer volar coloms. Així, el dia del seu aniversari, i com a regal, li deixa una nota on li explica que marxen a passar el cap de setmana a fora, sense donar-li cap altra explicació.

De l’argument només es pot explicar que van en cotxe direcció no se sap on i a partir d’aquí si voleu descobrir la sorpresa haureu de llegir el llibre. Segur que us sorprendrà el pla que ha ideat el protagonista per recuperar l’amor de la seva dona.

Però intercalada amb aquesta història també coneixerem la història de dos nens, el Guillem, que viu amb la seva mare al bosc, i el seu amic, que hi fa estades esporàdiques.

La relació que tenen una història amb l’altra també la descobrireu si llegiu el llibre. Val molt la pena. Amb dosis de suspens, una mica de perversitat i molta o poca imaginació, depenent dels personatges, l’Imma Monsó torna a ser una aposta assegurada.
________________________________________

Recomanació feta a Ràdio Berga el 4 de maig de 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada